21 juni 2024

Vrouwen en de liefde voor sneakers

De obsessie met sneakers domineert al jaren de modewereld. Ze hebben niet langer uitsluitend betrekking op sportactiviteiten, maar kunnen bij alle gelegenheden worden gedragen! Werk, uitgaan, shoppen, … noem maar op, damessneakers zijn absoluut onze favoriet onder schoenen. Sandalen voor de zomer!

Behalve dat ze verreweg het meest comfortabel zijn, gaan ze echt voor alles! Of je nu van minimalistisch monochroom of kleurrijk houdt, met print of details … de hype is groot en kunnen niet wachten om nieuwe collecties uit te proberen! Vrouwen en schoenen is dan ook een vriendschap voor het leven!

Sneakertrend voor vrouwen: zusterschap is de sleutel!

Een casual kledingstijl op de werkplek en de zoektocht naar comfort zijn ten koste gegaan van de hoge hakken voor dames en dat heeft onder meer te maken met de opkomst van de populariteit van de # MeToo-beweging. Als reactie daarop besloot elk sportmerk om hun eigen vrouwenspecifieke modellen uit te brengen.

Deze golf wordt vooral aangewakkerd door een jonger publiek. Vrouwen shoppen niet langer om het perfecte modeplaatje te worden te bevredigen, maar vooral voor hun eigen comfort en plezier.

Wat met witte sneakers

We vallen bijna achterover als we de prijs van exclusieve dames sneakers zien, en misschien ben je niet zo gek van de felle kleuren of de huidige daddy sneakers. Sandalen zijn in de mode.

Geen probleem! Witte sneakers doen het nog steeds prima! De combinatie van comfort en een effectieve, maar toch casual look heeft er nog nooit zo aantrekkelijk uitgezien. De perfecte aanvulling op kledingcombinaties zoals jurken, regenjassen, jeans en zelfs pakken, het ziet er elk jaar beter en beter uit. Als je een fan bent van klassieke modellen en kleuren, zijn witte dames sneakers een onmisbaar schoeisel voor jou.

Sneakers als sportschoen

Sneakers zijn aanvankelijk ontworpen als sportschoenen, gemaakt van leder, textiel en synthetische materialen zoals rubber. Hun ontwerp zorgt dat fysieke prestaties zo optimaal mogelijk worden uitgevoerd en dat je in beste omstandigheden kan sporten.

Er zijn veel verschillende soorten dames sneakers op de markt. Ze worden tegenwoordig ook buiten de sportschool gedragen omdat ze erg lekker zitten. Daarnaast zijn er ook soepel en laten ze de voeten transpireren waardoor de kans op blaren verminderd.