21 juni 2024

Poloshirts van Ralph Lauren – een voorbeeld van elegante stijl

Ralph Lauren is een huismerk voor herenkleding en het bedrijf is opgericht door de Amerikaanse ontwerper Ralph Lauren. Ralph Lauren werd eind jaren zestig opgericht en werd aanvankelijk verkocht aan de Yachtsmen’s Club, als een manier om reclame te maken voor zijn zwemkleding. Later werd Ralph Lauren Polo geassocieerd met topnamen in vrijetijdskleding, waaronder Navy, Rain or shine en D&G. In de jaren tachtig werd het een van de best verkopende merken voor zowel kinderen als volwassenen. Ralph Lauren is een Amerikaans huismerkmerk dat begin 1967 werd opgericht door de Amerikaanse ontwerper Ralph Lauren.

De geschiedenis van Ralph Lauren

De geschiedenis van Ralph Lauren gaat zelfs verder terug dan de oprichting. In 1995 werd onthuld dat Ralph Lauren Polo Ralph had gekocht, een high-end golfkledingbedrijf voor heren. Ralph Lauren Polo is opgericht door peuter Ralph Lauren, die naar verluidt het logo van het bedrijf heeft ontworpen. Het verhaal gaat dat hij wilde dat het bedrijf toegankelijker zou worden voor kinderen en rekening zou houden met de behoeften van ouders die actiever werden in de sport. Peuter Ralph Lauren erkende de rol die Ralph Lauren had gespeeld in de ontwikkeling van het bedrijf en verklaarde dat het merk eigenlijk eerst was gelanceerd als golfclubkleding en vervolgens was overgegaan tot het maken van poloshirts, korte broeken en een reeks andere kleding.

Poloshirts die tegenwoordig door Ralph Lauren worden geproduceerd

De poloshirts die tegenwoordig door Ralph Lauren worden geproduceerd, zijn over het algemeen gemaakt van stoffen zoals zijde en kasjmier en zijn geverfd met het monochrome Blue Label-logo op de broek en mouwen. In sommige gevallen heeft Ralph Lauren het gebruik van een uitgebreid verfproces geïntroduceerd, fade-in genaamd, waarbij de kleur van de stof op subtiele wijze verandert over de longwear. Sommige poloshirts van Ralph Lauren, met name die welke in de afgelopen twintig jaar zijn vervaardigd, zijn vervaardigd met behulp van een opstrijkbaar kleursysteem, waarbij de kleur wordt aangebracht door het kledingstuk in de stof te drukken in plaats van het over de stof te schuiven.