21 juni 2024

Ook in mijn fysieke winkel gebruiken we een kortingscode schoenen

kortingscode-schoenen-logo2Ik heb al sinds tien jaar een schoenenzaak in het centrum van de stad. Mensen kwamen, voor het online winkelen in opmars kwam, gezellig bij mij in de winkel om nieuwe schoenen te passen en te kopen. Ik merk dat de laatste jaren het aankopen van schoenen zich steeds meer verschuift naar het internet. Door dat er online vaak gestunt wordt met bijvoorbeeld een kortingscode schoenen scheelt dat een hoop euro’s bij de mensen in de portemonnee. Om me een beetje met mijn concurrentie te meten heb ik zelf ook een kortingscode schoenen bedacht voor in mijn fysieke winkel. Door de hele stad heb ik stickers met kortingscode schoenen geplakt. Op de gekste plekken kan je mijn stickers terug vinden. Als de mensen deze code bij mij in de winkel voor hun aankoop in mijn oor fluisteren krijgen ze tien procent korting. Wat je merkt is dat vele mensen dat concept van het fluisteren nog niet zo goed begrepen hebben, want dikwijls gaat het mis, dan vergeten ze dat dit nou juist het leuke concept ervan is – dat wat het onderscheidt van juist de digitale wereld. In de fysieke wereld hebben mensen namelijk nog interactief contact met elkaar, precies dat wat ik aan wilde kaarten met dit idee – ook al gaat het in de daadwerkelijke uitvoering dan nog weleens mis. En toch moet ik zeggen zelf ook voordeel te ondervinden van de koopjes van de kortingscode schoenen die je op het web kunt doen. Ik verkoop namelijk heel andere schoenen dan ikzelf in het weekend wil dragen, ik verkoop namelijk de nette variant, het soort schoenen dat je naar je werk aandoet. In het weekend loop ik er liever wat minder formeel bij en zodoende bevind ik mijzelf ook geregeld op het web, aan het speuren naar de kortingscode schoenen waar ikzelf gebruik van kan maken.