21 juni 2024

Bedrijfskleding die er tiptop uitziet

box3Bedrijfskleding die er tiptop uitziet

Ik denk dat het belang van goede bedrijfskleding niet onderschat moet worden. Hoe ik bij een bewering als dit kom? Dat heeft wel zeker een oorzaak in bepaalde onderliggende dingen. Zo heb ik zelf veel ervaring in de horeca en dus ook in tenten waar echt niet nagedacht is over de bedrijfskleding. Ik zal je hiervoor een simpel voorbeeld geven van toen ik in een congrescentrum werkte. We hadden bedrijfskleding die écht niet geschikt was, niet in de laatste plaats omdat de kleding veel en veel te warm was. Je zweette je altijd kapot in de blouses die je aan moest, die alleen al hadden ze kunnen veranderen opdat het tenminste een beetje te doen was. Je bent toch wel echt niet goed bij je hoofd als je je mensen met rode koppen laat werken omdat de kleding niet goed ademt maar de boel helemaal dicht houdt, wat een presentatie denk je daarmee aan je gasten te geven? Bovendien hadden we een giletje aan dat zeker twintig jaar uit de mode en tijd was en we hadden er ook nog eens wikkelbroeken, niet eens sloven, waar je telkens over struikelde. Meerdere keren hebben wij klachten ingediend over de bedrijfskleding, zeker aangezien onze collega’s die het restaurant van het centrum beheerden er wél fatsoenlijk uitzagen. De leiding wilde ons echter niet horen. Ikzelf doe dat, nu ik ook de leiding geef aan een restaurant, heel anders. Er is echt goed nagedacht over de presentatie van mijn mensen en van mijn zaak en ik vind het ook ontzettend belangrijk om die uitstraling over te brengen. Mijn mensen hebben bedrijfskleding die echt prettig zit en ze in staat stelt hun werkzaamheden praktisch uit te kunnen voeren – erg belangrijk namelijk, dat je er soepel in kunt bewegen bijvoorbeeld. Bovendien ziet het er allemaal tiptop uit!