21 juni 2024

Dit zijn dé redenen waarom grote maten kleding zo duur is

Het kopen van grote maten kleding kan voor veel vrouwen een echte uitdaging zijn, zeker als je een kledingstuk zoekt die comfortabel zit, de juiste pasvorm heeft en je slanker doet lijken. De prijzen voor mooie kleding in grote maten ligt meestal vrij hoog, maar hier zijn verschillende redenen voor. Als je meer te weten wilt komen over dé redenen waarom grote maten kleding zo duur is, lees de tekst die hieronder volgt dan eerst goed door.

Grote maten kleding kopen is duur

Ben je een vrouw met mooie ‘curvy’ rondingen, dan valt het niet altijd mee om de juiste kledingstukken te kopen. Grote maten kleding kan namelijk duur zijn, met een gemiddeld van een aantal euro’s tot wel € 20 duurder. Als je kleding in grote maten wilt kopen die voordelig geprijsd is, zorg dan eerst voor het vergelijken van een aantal opties.

Extra stof krikt de kosten omhoog

De prijs van kleding in grote maten wordt enorm omhoog gekrikt door zaken zoals de extra stof die nodig is. Kleding van grotere maten hebben namelijk meer stof nodig, waarbij ook de inkoopprijs van textiel een grote rol speelt. Hoe meer stof er nodig is, des te hoger de kostprijs van de kleding in grote maten. Daarnaast wordt de stof van kleding in grote maten meestal dikker genomen waardoor het prijskaartje uiteindelijk ook hoger uitvalt.

De patronen maken het kledingstuk duurder

Kledingstukken voor vrouwen met een rond figuur zijn vaak ook duurder vanwege de patronen. Aangezien het voor personen met een maatje groter belangrijk is dat het kledingstuk zowel comfortabel als mooi zit, wordt er voor elke maat een apart patroon gemaakt. Dit apart patroon doet de kosten van kleding in grote maten al gauw stijgen.

Unieke kleding is duurder

Kledingstukken in grote maten die uniek zijn, zijn meestal van een duur prijskaartje voorzien. Als het gaat om kleding van massaproductie, dan liggen de prijzen vaak lager voor kleren van grote maten terwijl je van een duurder kostenplaatje kunt uitgaan als je liever voor uniek ontworpen design exemplaren in grote maten gaat. Ook het merk van het kledingstuk speelt hier een rol bij.

Besparen op grote maten kleding

Als je kleding in grote maten te duur vindt, dan kan je op een aantal manieren besparen. Hieronder vind je wat handige tips om enorm op kledingstukken in grote maten te besparen:

  • Maak een vergelijking en kies de goedkoopste optie.
  • Ga op zoek naar kleding in een outlet.
  • Check welke acties of aanbiedingen er zijn in.
  • Koop tweedehands grote maten kleding.

Is grote maten kleding altijd duur?

Kleding in grote maten hoeven echter niet altijd duur te zijn. Er zijn genoeg winkels te vinden waar je vrij betaalbare kleding kunt vinden in grote maten. Daar komt nog bij dat kleding in grotere maten lang niet altijd € 20 extra moeten kosten. Soms gaat het simpelweg om een verschil van een aantal euro’s, wat bij bepaalde kledingstukken wel te begrijpen is. Bestel jouw nieuwe kleding op Bagoes.nl.