21 juni 2024

Zit lekker in je vel met nieuwe kleding

Iedereen herkent het waarschijnlijk wel en dan vooral vrouwen, je staat al een tijdje voor de kledingkast te staren, want je hebt geen idee wat je aan moet. Ook al ligt je hele kast vol, je kan maar geen setje bedenken en wordt er chagrijnig van. Uiteindelijk trek je maar iets uit de kast, maar de rest van de dag wordt je humeur er niet meer beter op, omdat je continu het idee hebt dat je er niet goed bij loopt. Het wordt dan tijd voor nieuwe kleding, denk bijvoorbeeld aan Summum kleding of andere merken.

Straal van top tot teen

Wanneer je niet lekker in je vel zit, kan een nieuw setje kleren wonderen verrichten. Je hebt net een toffe broek gescoord bij bijvoorbeeld Janse Mode en wil dit graag aan iedereen laten zien. Je gaat dan veel sneller de deur uit, dan wanneer je weer een saaie oude broek uit de kast hebt geplukt, omdat je op dat moment niks anders in de kast hebt liggen. Met nieuwe kleren wil je de deur uit en ga je weer dingen doen. Je hebt het idee dat iedereen kan zien dat je nieuwe kleren aan hebt en je straalt van top tot teen.

Gooi het wel even in de wasmachine

Voordat je je nieuwe kleren aan wil trekken, kun je het beter eerst even in de wasmachine gooien. Nieuwe kleding zitten namelijk vaak vol bacteriën en chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid. Dit komt omdat vaak andere mensen het kledingstuk ook al hebben gepast en veel handen eraan hebben gezeten voordat jij het hebt gekocht. De chemische stoffen zitten op kleding door fabrikanten, de kleding kreukt dan namelijk minder. Super handig voor de fabrikanten, maar minder voor de koper, aangezien deze stoffen jeuk en irritatie veroorzaken wanneer je de kleding niet eerst wast.