21 juni 2024

Het kopen van de beste motorjas doe je met deze tips!

Wanneer je met de motor gaat rijden spreekt het voor zich dat je er in de praktijk altijd in eerste instantie voor zal willen zorgen dat je goed bent beschermd. Ondanks het feit dat mensen die met de motor rijden uiteraard vaak alles in het werk stellen om zo veilig mogelijk te kunnen rijden spreekt het voor zich dat niets een mogelijke val helemaal kan uitsluiten. Wanneer je dan beschikt over een kwalitatieve en veilige motorjas zal je kunnen vaststellen dat de impact van zo’n val enigszins kan worden beperkt. Wil jij hier graag meer over ontdekken? Dan moet je zeker verder lezen!

Tip 1: Bepaal een duidelijk budget voor de aankoop van je motorjas 

Het eerste wat je eigenlijk moet doen voordat je op zoek gaat naar een geschikte motorjas is bepalen welk budget je hiervoor ongeveer beschikbaar hebt. Dat is nodig omdat er op de markt heel wat verschillende uitvoeringen van motorjassen zijn terug te vinden. Bij het bepalen van je budget is het wel altijd van belang om er rekening mee te houden dat goedkoop in de praktijk vaak gelijk staat aan duurkoop. Met andere woorden, de kans dat je goedkope motorjas die kwaliteit weet te bieden waar jij naar op zoek bent is werkelijk bijzonder klein. Hou hier zeker rekening mee. 

Tip 2: Vergelijk de verschillende uitvoeringen van motorjassen

De ene motorjas is de andere niet. Dit geldt zowel voor de uitstraling waarover ze beschikt als voor de mate aan bescherming evenals het materiaal waaruit ze is vervaardigd. Omwille van deze reden is het in de praktijk altijd een goed idee om even de verschillende uitvoeringen van motorjassen die bestaan te vergelijken. Wanneer je dat gaat doen zal je namelijk reeds vrij snel tot de conclusie komen welke van de verschillende mogelijkheden voor jou de beste keuze zal zijn. Het mag hoe dan ook wel duidelijk zijn, er is op de markt voor iedereen een geschikte motorjas terug te vinden.

Tip 3: Controleer goed de veiligheid waar de motorjas over beschikt

Bij het kopen van een motorjas is het vanzelfsprekend eveneens van belang om rekening te houden met de veiligheid waarover ze beschikt. Voor Europese motorjassen geldt dat ze altijd beschikken over een CE keurmerk. Dit zegt op zich echter niet zo bijzonder veel. Het is namelijk zo dat alle motorjassen die op de markt worden aangeboden in Europa verplicht over een dergelijk keurmerk dienen te beschikken. Het is in de praktijk dan ook sterk aanbevolen om even de nodige aandacht te besteden aan bijvoorbeeld de claims die exact worden gemaakt door de fabrikant in kwestie. Deze zijn doorgaans terug te vinden op de verpakking van de jas in kwestie. 

Nog een belangrijk aandachtspunt is terug te vinden in de eventuele mogelijkheid om protectoren te voorzien. In de praktijk wordt vaak gedacht dat er protectoren kunnen worden “ingebouwd” in elk type motorjas. Dat is echter niet het geval. Toch is het zeer belangrijk om hier bij stil te blijven staan. Enkel en alleen op deze manier kan je er namelijk met zekerheid voor zorgen dat je bij een eventuele val met de motor optimaal bent beschermd. Kies dus in de praktijk bij voorkeur altijd voor een motorjas welke beschikt over de mogelijkheid om protectoren in te plaatsen.

Bestel deze jas snel op www.rad.eu/nl!